Taguchi | Leren en toepassen

Leren en Toepassen

Het lezen van  Taguchi | Wat is de kern? heeft je misschien nieuwsgierig gemaakt. Je wilt het leren en het liefst ook toepassen.

I@E heeft Taguchi’s tools in een 7-staps model gegoten.  Uitermate geschikt om te leren én toe te passen. Conform Deming’s PDCA of Six Sigma DMAIC. Stapsgewijs, individueel of met je team.


Hoe leer je deze aanpak?

Meteen aan de slag met het verhogen van de betrouwbaarheid van een case in ontwikkeling, engineering of pre-productie? Dan is een in-house training on the case iets voor jou!

Een andere mogelijkheid is om samen met anderen in een kleine groep van max. 9 deelnemers deel te nemen aan een open (één- of twee- daagse) Masterclass in een creatieve omgeving: het Maashotel te Broekhuizen ad Maas (L). Vraag hier naar de mogelijkheden en tijdschema.


In-House trainingen:

  • ééndaagse Masterclass.  De nadruk ligt op theorie. Je leert de basisbegrippen van Taguchi Quality Engineering kennen: Loss-function, System Design, Parameter Design en Tolerance Design. Je wordt  bewust van de kracht van Orthogonale Arrays, Output graphs en synthese van een optimum: de Paper Champion.
  • 2 daagse Training: de theorie wordt uitgebreid met Interacties en S/N ratio en formules om te optimaliseren  Je leert de methodiek doorgronden en eigen maken van de terminologie aan de hand van laagdrempelige cases. Een eigen case mag ingebracht worden. Met behulp van deze kennis kun je in je eigen bedrijf met Taguchi’s methodieken aan de gang.
  • Een 4 daagse Training on the case. Naast de bovengenoemde theorie en praktijk komt de nadruk gaandeweg te liggen op het uitwerken van een eigen case. Van “training” naar “learning by doing”. Op de derde dag (één dagdeel) wordt een brainstorm gedaan onder onafhankelijke begeleiding. Eventueel gebaseerd op TRIZ-principes. Eén dag TQE- online – consultancy kun je inzetten voor het  kiezen van de matrix, het alloceren van de parameters en de volgorde van testen. Dan kan de test uitgevoerd worden (stap 5). Daarna is consultancy  van essentieel belang bij het interpreteren van de resultaten. De analyse en de synthese van het optimum (stap 6). Op de 4e dag (één dagdeel) evalueren we het proces en bekijken we of tolerantiedesign of een ander parameterdesign opportuun is.


Kosten en timing?

De kosten van in-house trainingen zijn evenredig met het aantal deelnemers, de gewenste diepgang en/of het oplossend vermogen.

De kosten van de ééndaagse open Masterclass bedragen € 695 p.p.  excl. BTW. Een derde persoon van één bedrijf betaalt slechts € 395 excl. BTW.


Heb je nog vragen? Over plaats, tijd, content of programma? Schroom niet om te bellen (0031 – 6- 22496503), te mailen (support@taguchi.eu) of gebruik het contact-formulier.