Y | Brochure TQE | DoE

TQE | DoE | 2 daagse training 

TQE | DoE is een combinatie van filosofie, theorie van en praktijk – afgestemd op engineering – van dr. Genichi Taguchi.  Daarom spreken we van Taguchi’s Quality Engineering | Design of Experiments. Het robuust maken van systemen dmv testopzetten. Testen dusdanig ontwerpen (vóór-denken) conform een structuur, zodat je de betrouwbaarheid van je product of proces kan meten én verbeteren met de S/N verhouding. Data-analyse (ná-denken) met behulp van grafieken; geen statistiek nodig. In 2 dagen te leren! Daar staat I@E voor. Innovation @ Engineering.

Waarom TQE | DoE? Binnen R&D of Engineering testen we om de specs te valideren én om de functionaliteit te verbeteren. Met DoE [Design of Experiments ] integreer je beide testen in een gestructureerd testschema. Taguchi voegt met DoE snelheid en betrouwbaarheid toe. Hij gebruikt daartoe de volgende reliability tools:
• een “maat om betrouwbaarheid” te meten en te verbeteren, de S/N ratio
• “transparante grafieken” welke data-analyse met statistiek overbodig maken
• “synthese” van een optimum. Hogere reliability tegen lagere kosten en een kortere TTM is het resultaat.

Hoe? In een hands-on 2 daagse training ga je in een plezierige kleinschalige werksetting aan de slag met theorie en voorbeelden uit de praktijk. Een afwisseling van theorie (Taguchi en DoE), tools (Brainstorm 2.0, Triz, Mentimeter) en werkvormen. In 7 stappen leer je hoe Taguchi | DoE werkt en hoe je het kan toepassen in jouw organisatie. In de hand-out zit een format om proeven op te zetten gericht op “functionaliteit”,  “immuniteit” of “betrouwbaarheid”.

Wat leer je? Natuurlijk leer je (de voordelen van) gestructureerd testen kennen: meer ruimte voor team-creativiteit en team-kennis, transparantie van testopzet en data-interpretatie, hogere betrouwbaarheid door ingebakken repetitie, kortere TTM en inzicht in kostenreductie ten gevolge van tolerantie-immuniteit. Je leert testen effectief voor te bereiden en slimme testdesigns te kiezen c.q. te ontwerpen.

Voor wie? Je bent werkzaam in het veld van Reliability of Quality Improvement, Development. Engineering of Competence Centre. Als manager, engineer of begeleider. Je focus is kennisontwikkeling, productkwaliteit, procesbetrouwbaarheid, doorlooptijdverkorting, capaciteitsverlaging of kostenreductie.

taguchi contact learn apply enjoy

Waar, wanneer en kosten? De 2-daagse training vindt steeds plaats in een kleine groep in het rustieke Maashotel te Broekhuizen ad Maas. De kosten bedragen € 1295 excl. BTW. Inclusief business lunch, prettige werksfeer, handout en 2 uur free consultancy ná de training. Meld je aan via mail, telefoon of website. Zie beneden aan de pagina voor de contactgegevens. Trainingsdata zijn dinsdag 6 en woensdag 7 oktober 2020.

Contact. Stuur een mail naar frans.balemans@taguchi.eu of bel met 0031-6-22496503