Y | Succesvol Engineeren Workshops

Succesvol Engineeren workshops zijn erop gericht om tooling te leren kennen, maar ook te kunnen toepassen in je eigen omgeving. Een HBO-denkkader is een prima basis om deel te nemen aan een workshop. De workshops vinden plaats in het Maashotel te Broekhuizen ad Maas en zijn inclusief Business Lunch. We starten om 09.30 uur en ronden om 16.30 uur af. Meld je aan door een e-mail te sturen naar frans.balemans@outlook.com of bel naar 0031-6-22496503.


Er zijn 5 verschillende succesvol engineeren workshops:

Workshop Engineering +. Uitgangspunt vormt de lijst van engineerings tools. Op basis van een inventarisatie vóóraf, worden de wensen van engineers, managers en q-professionals, geprioriteerd en verwerkt in een maatgesneden workshop. Dus geef jouw wensen door via frans.balemans@outlook.com of 0031-6-22496503. In de workshop worden 6 tools behandeld. Elk tool 1 uur. Op deze wijze krijg je een beeld van de inhoud en toepassingsmogelijkheden in jouw bedrijf. De workshops vinden plaats op 29 september en 28 oktober 2020. De kosten bedragen € 395 excl. BTW.

Workshop Strategie. Drie managerial tools, waarmee het doel en de werkwijze planmatig aangepakt kan worden, worden behandeld. Het Canvas Business Model, Het lemniscaat model en de I@E Innovatie Checklist voor Engineering. De workshops vinden plaats op 29 september en 28 october 2020. De kosten bedragen € 695 excl. BTW. In kleine groep hoog leerrendement. De workshop vindt plaats op 27 oktober 2020. Maximaal 6 deelnemers.

Workshop Brainstorming 2.0. Veel krachtiger problemsolven dan “chaos”- brainstormen. Leer 4 krachtige tools kennen aangaande probleem-analyse of probleem oplossing. Aan de hand van een echte case: het optimaliseren van de vliegtijd van een helikopter.
De tools zijn het brainwriting model 6-3-5, TRIZ, Ishikawa en Mentimeter. Alleenstaand of in samenhang bruikbaar. De workshops vinden plaats op 30 september 2020 en 25 november 2020. De kosten bedragen € 595 excl. BTW. Maximaal 12 deelnemers.

Workshop Design of Experiments Taguchi Wise. Zes tools welke door Dr. Taguchi geïntroduceerd zijn om proefopzetten transparant op te zetten worden behandeld. Zonder statistiek! Dat is de kracht. De tools zijn Design of Experiments, Orthogonale arrays, de S/N verhouding, Multi-output designs, Graphic respons en Linear graphs. De workshops vindt plaats op 28 october 2020. De kosten bedragen € 645 excl. BTW. Maximaal 9 deelnemers.

Workshop Q OPT. Leer 7 hoogstaande Q tools kennen. OPTimalisatie ipv dure maximalisatie. In samenhang gepresenteerd, maar ook stand-alone toepasbaar. Ishikawa’s Fishbone, Deming’s PDCA, Altshuller’s TRIZ, Taguchi’s Loss-Function, DoE Taguchi wise, I@E Engineering scan. De workshop vindt plaats op 25 november en de kosten bedragen € 645. Maximaal 9 deelnemers.