TQE | Taguchi Quality Engineering

Waarom TQE? Dr Genichi Taguchi kennen we van het opzetten van proeven. Toch is “Proeven opzetten” slechts een facet uit zijn theorie en duurzaamheids-filosofie. Hij had in 1960 reeds een duurzaamheids-relatie ontwikkeld tussen kwaliteit en kosten. Kwaliteitsverhoging tegen elke prijs? Nee, toch? Met de Loss-Function kun je gewoon berekenen of de kosten opwegen tegen het rendement.

Maar naast de Loss-Function is het allermooiste facet van TQE: Parameterdesign. Hiermee kun je de performance (lees “kwaliteit”) van je product of proces verhogen én tegelijkertijd de kosten verlagen.

Dat is toch een paradigmaverschuiving? !

Voor wie? De training is afgestemd op Engineering. Zowel managers, kwaliteitsprofessionals als engineers. Geen statistische kennis vereist.

Hoe leer je? We werken in een kleine groep met aandacht voor elkaar. Bij I@E leer je volgens het principe “learning by doing”. Naast de vernieuwende theorie, kun je overwegen om een eigen bedrijfscase in te brengen. Dan laat je het mes aan 2 kanten snijden: leren en tegelijkertijd je product of proces verbeteren.

Wat leer je? Je maakt kennis met de basisprincipes van “TQE | Taguchi Quality Engineering”. We staan uitgebreid stil bij proefopzetten conform orthogonale matrices. Kun je de kracht van bijvoorbeeld onderstaande testopzet doorgronden? Uit 4 parameters en 3 levels (81 mogelijkheden) een optimum halen met behulp van 9 testen, waarbij drie variabelen (veroudering, temperatuur en tolerantie) als ruis meegenomen worden. Ik vertel je er graag meer over.

Maar je leert ook de theoretische achtergrond kennen. Hoe om te gaan met de relatie tussen kwaliteit en kosten? Je leert de Loss Function kennen waarmee je ook nog binnen de tolerantiegrenzen kan berekenen of optimalisatie nog lonend is. Verder gaan we in op Taguchi’s filosofie van System Design, Parameter Design en Tolerance Design. Dan begrijp je hoe je met Parameter Design je systeem verbetert en de kosten verlaagt!

Trainingskader. Na deze ééndaagse training begrijp je de achtergrond van Taguchi Quality Engineering. Wil je je nog verder verdiepen in het opzetten van proeven, boek of bezoek dan een ééndaagse training Taguchi | DoE.

Waar? In House of in Broekhuizen ad Maas. Het Maashotel.

Kosten. De kosten van de training TQE | Taguchi Quality Engineering bedragen € 695 excl. Btw maar inclusief business lunch en hand-out. Wil je de training in combinatie met de training DoE | Design of Experiments boeken? Dan ontvang je een aantrekkelijke korting plus 2 uur free consultancy.

Contact. Stuur een mail naar frans.balemans@taguchi.eu of bel met 0031-6-22496503.

This image has an empty alt attribute; its file name is 01-1024x576.png